Konténerházban lakni jó!


Photo: www.beachboxbuddina.com.au

Tudtad, hogy a szállítási konténerek a 80-as években jelentek meg, melyekből átmeneti munkahelyeket esetleg melegedőket építettek? És azt, hogy napjainkban egyre inkább előterébe kerül, mint építőelem alternatíva. Sőt a konténerház a kortárs építészet kedvenc háztípusa.

Köszönhető ez annak, hogy anyaga nagy teherbírású, masszív igen tartós és mivel szabványos kialakítással rendelkezik könnyen bővíthető. Építhető belőle lakás, iroda, nyaraló, hétvégi ház, csarnok de felhasználásának köre a tervezők zsenialitásának vagy a megálmodójának kreativitása szab határt.

Ne felejtsük el megemlíteni azt sem, hogy ökológiai lábnyoma minimális, hiszen a szállításból kivont konténer épületként funkcionál tovább, így újrahasznosításról is beszélünk. Szállítása rendkívül egyszerűen megoldható így könnyítve meg a környezetet a plusz terheléstől.

Ha egy laikus meghallja azt a kifejezést, hogy konténerház egyből egy komfort nélküli fém doboz jut az eszébe. De ha belegondolunk egy sima szigetelés nélküli vasbeton, vagy tégla falazat közt sem szívesen élne az ember. Megfelelő szigetelés, fűtő-hűtő berendezés kialakításával viszont meglepően hatékony épület hozható létre, mely kiválóan teljesít a környezet viszontagságaival szemben.

A belső tér funkcionális kialakítása sem ütközik akadályokba, így modern konyha, fürdőszoba, mellékhelyiség és további lakótér kialakítása tetszés szerint variálható. A házba elektromos hálózat, víz- és csatornarendszer közvetlenül beépíthető és telepítés után azonnal használatba is vehető.

Ha a külső dizájn miatt nem vennél konténerházat, ne feledd, a külső homlokzat kialakításában sincs akadály. Burkolni számtalan módon lehetséges, így teljesen elrejthető a konténer jellege. Igazi romantikáját azonban stílusjegyei határozzák meg, így a minimalista dizájnja teszi igazán különlegessé.

#kontenerhaz #kontenerlakas

Kiemelt bejegyzések
Legújabb bejegyzések
Arhív
Címkék
Kövess minket
Még nincsenek címkék.
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Classic